Moderne Dans

“Met veel aandacht, ruimte en plezier kan iedereen dansen”

Wil jij je klassieke danstechniek naar een hoger niveau brengen? Wil jij vrij dansen en je vrij voelen in het bewegen? Kom dan snel een moderne dansles volgen.

Wat is Moderne dans?
In de jaren 20 van de vorige eeuw kwam Modern ballet op. De term ‘modern’ verwijst naar niet-traditionele ballettechniek. Kenmerkend voor de moderne dans is dat deze een grote verscheidenheid aan technieken kent. Er wordt ook aandacht besteed in een dansles aan klassieke ballettechieken en dansimprovisatie.

Bij moderne dans kunnen heel gewone alledaagse bewegingen zoals vallen, rennen en springen als dansbeweging of thema worden gebruikt. Het lichaam staat centraal als expressie -communicatie middel.
Er werd in die tijd geëxperimenteerd met de klassieke techniek van ballet en het kunnen van het menselijke lichaam. Zo ontstonden de 3 grote danstechieken in de moderne dans: Limon, Cunningham en Graham. 

Bij de dansopleiding gaat men nog steeds uit van deze moderne danstechnieken.
In de lessen staan deze 3 technieken centraal.
Limon techniek is gebaseerd op ademhaling, fall en recovery.
Het moment van uit balans raken of nog net in balans zijn, suspension en release (een beweging helemaal uitrekken en dan loslaten), het gebruik van zwaartekracht en het eigen lichaam.
Cunningham liet de gangbare codes van de toenmalige beschrijvende dansen los. De choreografie vertelde het verhaal. In Cunningham staan minieme sprongetjes, torso tilts en langzame balanstransities, gevat in verrassende en bedachte ruimtelijke patronen centraal.

Graham gaat uit van het ritme van de ademhaling, het dansen vanuit het centrum van je lichaam. Het aanspannen van de spieren en het ontspannen ervan staat centraal: Contraction en release. Een ander aspect is het contact met de grond.

In een Moderne dansles bij Studio Domingos leren wij de kinderen alle drie de modern ballet technieken aan. In de les staat het goed aanleren van de danstechniek hoog. Wij geven de kinderen persoonlijke aandacht zodat ze de ballettechniek goed onder de knie krijgen. De les wordt gegeven door een gediplomeerde dansdocent. 
In een dansles beginnen we met een opwarming. Daarna over de diagonaal waar de kinderen 1 op 1 aandacht krijgen en de pasjes goed aanleren. Daarna leren de kinderen een moderne dans aan.

Ben jij klaar voor onze moderne dansles? Boek dan snel een proefles

Waarom Moderne Dans?

 1. Dansen is gezond
 2. Je werkt aan kracht, souplesse en conditie,
 3. Tijdens de les leer je hele coole en gave dansjes
 4. De les wordt gegeven in kleine groepen, zodat je persoonlijke aandacht krijgt
 5. Het verbeterd je lichaamshouding
 6. Verbeterd je coördinatie
 7. Verbeterd je motorische ontwikkeling
 8. Dansen in een groep maak je nieuwe vriendjes en vriendinnentjes
 9. Durven te dansen. Zelfvertrouwen krijgen. 
 10. Wij werken in klein groepsverband van maximaal 12 personen. Hierdoor wordt het beste leerklimaat aangeboden en ontwikkelen kinderen zich extra snel.
dansen Delfgauw Delft Pijnacker Nootdorp
Balletschool Domingos Locatie Hoek van Holland
 • 0647039140
 • Mercatorweg 50, 3151 CJ, Hoek van Holland
Studio Domingos Locatie Delfgauw
 • 0647039140
 • Verlengde Spiegelmakerstraat 22, 2645 BR, Delfgauw
Studio Domingos Locatie 's-Gravenzande
 • 0647039140
 • Wagenmakerstraat 51, 2694 BW, 's-Gravenzande
Studio Domingos Locatie Rotterdam
 • 0647039140
 • Zestienhovense Kade 176a Rotterdam