Studio Domingos

Studio Domingos is een school waar iedereen kan komen dansen en sporten in een open omgeving. Wij stimuleren zelfontwikkeling middels beweging op een leuke en innovatieve manier, altijd met aandacht voor het individu.

‘Ruimte’ staat bij ons centraal.

Zowel letterlijk, want de zalen zijn groot en het groepsverband is altijd klein, als figuurlijk, omdat iedereen de ruimte krijgt op zijn of haar eigen tempo te leren en te groeien. Van heel jong tot oud, wij bieden een gevarieerd lesaanbod volgens de laatste trends, in veel stijlen en met unieke materialen. Van danslessen, fun workouts, beweegtrainingen tot events, iedereen is welkom.

Peuter & Kleuterdanslessen

Peuters en kleuters hebben een  grote belevingswereld, zijn fantasierijk en nieuwsgierig. Het jonge kind leert met zijn zintuigen en het lichaam. De peuter & kleuter is altijd in beweging, hij leert om te ervaren en nieuwe dingen te leren. Beweging voedt het jonge brein. In de jonge levensjaren staat de ontwikkeling van taal centraal, de motoriek gaat snel, ze raken geïnteresseerd in sociale interactie met andere peuters en kleuters en het kind leert zijn emoties kennen.
Wij helpen het jonge kind daarbij door hem te prikkelen en uit te dagen tijdens onze danslessen. In onze dansles staat een thema centraal. Elke 6 weken behandelen wij een ander thema. Om het thema zo goed mogelijk bij de belevingswereld van het jonge kind te laten aansluiten en een uitdagende leeromgeving te creëren, maken wij gebruik van sensorische materialen en attributen. Op deze manier spreken wij de boven genoemde ontwikkelingsgebieden aan.

Sensorische Materialen

Door gebruik te maken van sensorische materialen en attributen wordt het thema levendig, de nieuwsgierigheid en de fantasie van de kinderen geprikkeld. De materialen die wij inzetten zijn leeftijdsgericht en stimuleren de ontwikkeling waardoor het kind nieuwe ontdekkingen doet en tijdens de les spelenderwijs leert.
Door het kleine groepsverband van 10 kinderen in een dansles leert je peuter of kleuter beter en kunnen wij persoonlijke aandacht geven aan het kind.
De sensorische materialen stimuleren de ontwikkeling en fantasie van het kind

Beweegopdrachten

Wij leren de kinderen niet alleen de danstechnieken aan, maar er staat altijd een beweegopdracht centraal, zodat wij niet alleen de fijne & grove motoriek oefenen maar ook cognitieve opdrachten zoals rekenen, taal en het leren herkennen van kleuren. Om de vaardigheden van je kindje te vergroten en het zelfvertrouwen te verhogen, zetten wij in op bewegend leren. Er is veel onderzoek gedaan naar het effect van fysiek actieve lessen. Door te bewegen vindt er een acute en structurele verandering plaats in de hersenstructuur. Dit heeft een positief effect op de executieve functies van de peuter en kleuter.in deze leeftijd hebben kinderen vijf tot acht uur beweging per dag nodig. Leren door dans, spel en beweging is voor hen dus uitermate zinvol.

Het thema vanaf aug is: De Magische Doos

In dit thema gaan we met de kinderen dansen ‘De Magische Doos’ en komen daar allerlei verschillende dieren en materialen tegen.  We maken aanschuifpas Chassé ( dit is een verplaatspas uit klassiek Ballet) onder het doek, we dansen met de toverstoffen, rijden op de paarden, we kruipen door de tunnel, we voelen aan de verschillende materialen en we zoeken de rust op met yogaposes.
Als we alle materialen uit de magische doos hebben gevonden is de les om. In dit thema gaan we deze keer in op de zintuigen. We leren de verschillende materialen kennen door te voelen en we laten de kinderen kennismaken met het alfabet. We gaan het alfabet bijvoorbeeld uitvoeren met ons lichaam waardoor het kind onbewust de letters leert. Dit doen we op allerlei verschillende manieren en ook met uitdagende sensorische materialen.  Het alfabet komt voorbij en staat op al onze materialen. Al spelend leert het kind door plaatjes van de dieren die voorbij komen, balansborden, hoepels, paarden en nog veel meer. Dansend, springend, bewegend zullen wij onderwater in de weer gaan.

Is jouw kindje toe aan een uitdagende dansles? Wil jij dat je peuter of kleuter bewegend leert? Kom dan een gratis proefles volgen op onze locatie Hoek van Holland, Delfgauw of ‘s -Gravenzande. https://balletschooldomingos.trainin.app/activities/L39V5/peuterskleuter-lessen